Volledig scherm

Woensdrecht houdt 2 miljoen euro over aan 2015

HOOGERHEIDE - De gemeente Woensdrecht houdt niet één, maar twee miljoen euro over van 2015. Dat maakt een tevreden wethouder Martin Groffen (Financiën) bekend. "We zijn van ver gekomen.

Het harde werk van de bezuinigingsoperatie die we in 2011 zijn begonnen, betaalt zich nu uit. Woensdrecht is weer een financieel solide gemeente", aldus Groffen.

Aanvankelijk leek Woensdrecht af te stevenen op een tekort van 3,5 ton. Vorige maand maakte Groffen bekend waarschijnlijk één miljoen in de plus te eindigen, vanwege het te ruim begroten op het sociaal domein.

Groffen: "We moesten het voor bijvoorbeeld huishoudelijke hulp zelf regelen. We wisten niet precies wat dat voor ons ging betekenen, dus hebben we geen risico genomen en wat te ruim begroot. Het ging ons erom dat iedereen die zorg nodig heeft, die ook krijgt."

Dat de zwarte cijfers nog iets hoger uitvallen, is te danken aan enkele andere meevallers. Zo viel er een subsidie van vier jaar geleden vrij voor geluidssanering (600.000 euro) en zijn er gronden aan de Matthias Wolffstraat en in de wijk De Hoef verkocht (300.000 euro).

Lees meer in BN DeStem, editie Bergen op Zoom van vrijdag.

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (49%)
  • Oneens (51%)
517 stemmen