Volledig scherm
De kaartmiddag van de Vrolijke Rikkers. foto peter van trijen/pix4profs

Woede over verlies van Fatimahuis in Roosendaal

ROOSENDAAL - De reacties van verenigingen op het nieuws dat ze per 1 januari 2017 hun huisvesting in het Fatimahuis in Roosendaal verliezen, liegen er niet om. Ze zijn teleurgesteld en hopen binnen vier maanden nieuw onderdak te vinden.

Leden van De Vrolijke Rikkers doen hun naam geen eer aan. Want vrolijk zijn ze allerminst door het nieuws dat ze op zoek moeten naar een nieuw onderkomen. Ze komen iedere woensdagmiddag bij elkaar in buurthuis Fatima aan de Dr. Schaepmanlaan in Roosendaal voor een potje rikken of jokeren.

Vorige week maakte bestuursvoorzitter Gerard Franken bekend dat het buurtcentrum per 1 januari 2017 leeg opgeleverd moet worden aan corporatie AlleeWonen. Dit betekent dat De Vrolijke Rikkers en nog negentien andere verenigingen over vier maanden geen onderdak hebben.

"We raken alles kwijt. We hoorden het vorige week pas. Mijn kinderen zijn al hard op zoek naar een andere geschikte locatie voor onze club", zegt vrijwilliger Nellie Hopstaken (75) uit Roosendaal. Samen met vrijwilliger Cor van den Broek (71) uit Roosendaal runt ze de kaartclub.

"Nieuw onderdak zien te vinden valt niet mee. Alle buurthuizen zitten al vol. Hier kosten consumpties 0,60 euro. Zie dat ook ergens anders maar eens te krijgen", aldus Van den Broek. Hopstaken: "Als we het eerder hadden gehoord, hadden we meer tijd om iets nieuws te zoeken. Nu is het vakantie en zijn veel potentiële locaties dicht. 1 januari is erg snel."

Lees donderdag meer in BN DeStem

poll

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

  • Eens (57%)
  • Oneens (43%)
576 stemmen