Volledig scherm
Adrie Blommerde bekijkt het nog geel bevlekte Thaliaplein. De manager van een schoenenwinkel zeemt de ramen, waarop ook veel poeder terecht was gekomen. Foto Hayte Hugo

Woede over schade color run Bergen op Zoom: 'Stoelkussens kunnen we weggooien'

BERGEN OP ZOOM - Het kleurenpoeder van de Color Your Life Run, afgelopen zaterdag in Bergen op Zoom, heeft niet alleen goed geplakt op de kleren en lichamen van de deelnemers, maar ook op gevels en balkonmeubilair van omwonenden.

Advies van de organisatie: niet met water wassen. Helaas kwam die mededeling voor de ijverige schoonmakers te laat.

Op start- en finishlocatie Kijk in de Pot waren de vlekken gisteren nog te zien. Bakstenen, zand en gras hadden alle kleuren van de regenboog. Maar ook elders in de stad waren de overblijfselen van het evenement zichtbaar.

Adrie Blommerde was zaterdag met zijn vrouw Ria op de Grote Markt een hapje aan het eten. Toen genoten ze nog van de run en juichten ze de deelnemers zelfs toe. Die stemming sloeg echter om toen ze thuiskwamen bij hun appartement aan het Thaliaplein.

"We liepen langs de Kerkstraat naar huis, toen hadden we al iets van: wat krijgen we nou?", zegt Adrie. "Toen we eenmaal binnen waren bleek het nog veel erger. Heel ons balkon en de ramen zaten onder het gele poeder. Ons slaapkamerraam stond op een kiertje, daar was de poeder doorheen gekomen. Mijn vrouw vroeg nog aan of er kon worden gestopt met gooien maar toen kreeg ze gewoon een middelvinger terug."

Lees het hele verhaal in BN DeStem van dinsdag 19 juli 

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
2-3
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
EINDE
2-0
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
EINDE
1-1
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
EINDE
1-2
PSVPSV
away logo

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
1121 stemmen