Volledig scherm
© Thinkstock

Woede over afsluiten Randweg Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Woede en onbegrip. Bedrijven op Noordland en Theodorushaven snappen niet dat de gemeente Bergen op Zoom niet naar hen luistert.

En daarmee zorgt voor chaos op weg. "De gemeente is enorm arrogant. Dit kost bedrijven geld. En dat gaan we claimen ook", zegt Arn van de Vorst, de man van de Brabantse Zeeuwse Werkgevers (BZW) in Bergen op Zoom. En ook Peter van den Eijnden van bedrijvenvereniging TNP (Theodorushaven, Noordland en De Poort) is kwaad. "We hebben vooraf onze grote zorgen uitgesproken, het is wrang te moeten constateren dat we gelijk krijgen."

De aanleg van de Randweg Zuid-West is bijna klaar. De weg loopt vanaf de kruising met Boerenverdriet/Randweg West tot aan De Zeeland. Sinds augustus is er aan gewerkt. Met overlast voor de bedrijven. Maar dat pikten ze. Tot nu toe. Want om de weg te asfalteren, de laatste klus, kiest de gemeente voor totale afsluiting, vanaf de kruising Lelyweg en Burgerhout tot de kruising met de Markiezaatsweg. Nu voor verkeer dat de stad in gaat, vervolgens voor verkeer dat de stad uit wil. Met verkeersellende als gevolg.

De gemeente zegt dat het leed zo is geleden en zet vooral veel extra verkeersregelaars in. De Randweg Zuid-West moet 17 juni af zijn.

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (83%)
  • Oneens (17%)
94 stemmen