Volledig scherm
© Thinkstock

WMO: 'Geef iedereen uren huishoudelijke hulp terug'

ETTEN-LEUR - Iedereen moet tijdelijk zijn oorspronkelijke aantal uren huishoudelijke hulp terugkrijgen. Niet alleen de cliënten die bezwaar hebben aangetekend tegen hun nieuwe indicatie. Dat stellen de cliëntondersteuners Rob Heuveln en Jan de Leeuw uit Etten-Leur.

Zij reageren daarmee op het nieuws dat Etten-Leur, Moerdijk, Halderberge, Rucphen en Zundert bezwaarmakers voorlopig hun oude uren hulp terug willen geven. Dit besluit namen deze zes gemeenten na juridische uitspraken. Etten-Leur, Moerdijk, Halderberge, Rucphen en Zundert Zij beloven cliënten een 'schoon en leefbaar huis', maar scherpe definitie daarvan ontbreekt. Gemeenten zijn daarvoor op de vingers getikt en moeten nu hun beleid wijzigen. Tot die tijd krijgen bezwaarmakers nu hun uren terug.

"De tweedeling die zo ontstaat is krankzinnig", stelt Heuveln. "Het gros van de cliënten die geen bezwaar hebben aangetekend tegen hun indicatie is ook niet tevreden over de huishoudelijke hulp. Ze hebben alleen de moed of kunde niet om bezwaar te maken of weten de cliëntondersteuners niet te vinden."

Lees woensdag meer in BN DeStem

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
532 stemmen