Volledig scherm

Winnaars Tour Wielerspel komen uit Oud Gastel: 'Super vet, heel erg blij mee'

OUD GASTEL – Voor Jos Kools (55), zijn vrouw José Ossenblok (55) en zijn vader Bert Kools (91) had de Tour de France dit jaar een extra mooi randje. Onder hun gebruikersnaam ‘Jos(e) Kools’ won het trio het BN DeStem Tour Wielerspel. In zowel het regionale als het landelijke eindklassement eindigden ze op plek één.

Jos Kools is een groot wielerfan en doet vaker mee aan wielerpools. “Daar ben ik in januari al mee bezig. Dan kijk ik wielerwedstrijden, allemaal met het oog op de Tour. We doen al een jaar of acht mee onder deze gebruikersnaam”, doelt hij op Jos(e) Kools, een samenstelling van de voornaam van hem en zijn vrouw met daarbij de achternaam die ook zijn vader draagt. Het invullen was een kwestie van goed teamwork. "We hebben een keer een dagprijsje gewonnen ergens, maar dat mag geen naam hebben. Dit is de eerste keer. Dat is super vet."

Hulp
Normaal hoopt hij dat de Nederlanders het goed doen in de Ronde van Frankrijk, maar nu keek hij ook voor zijn kanshebbers in het Tour Wielerspel, vooral voor Romain Bardet, Mark Cavendish en Adam Yates. Natuurlijk baalde hij dat Bauke Mollema in het laatste weekend uit de top tien zakte, maar daarmee schakelde hij wel een concurrent in het wielerspel uit. "Je moet ook wel een beetje geluk hebben, met valpartijen en lekke banden, bijvoorbeeld. Maar ik ben een paar maanden geleden mijn moeder (de vrouw van vader Bert) verloren. We denken dat we wat hulp van boven hebben gekregen."

Vuelta
"Dat we goed konden eindigen in het regionale klassement wist ik al wel een weekje van tevoren, maar dat we ook landelijk konden winnen, had ik pas de laatste dag door", bekent Jos. Hij is blij met de prijzen: een VIP-reis naar de laatste etappe van de Vuelta 2016, het meerijden in een volgauto en een plaats op de VIP-tribune én een Merida Ride 4000 wielrenfiets. "Ik heb wel eens Ardennenetappe gezien van de Vuelta, maar ik ben nog nooit in Spanje geweest. Dat wordt weer een heel nieuwe ervaring. Die prijs is de kers op de taart." 

Ook met de fiets is hij blij. "De laatste tijd heb ik het fietsen wat laten liggen, had ik er geen tijd voor, maar nu ga ik het weer oppakken. We hebben een vakantiehuisje in de Ardennen, dus dat komt goed uit."

poll

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
103 stemmen