Volledig scherm
© ANP

Winkels gaan open op zondag in Roosendaal

ROOSENDAAL - Op zaterdag verlengd winkelen tot 18.00 uur en op maandag gaan de winkels in de Roosendaalse binnenstad om 9.30 uur open. Op koopzondag hopen de winkeliers de bezoekers van Rosada te ontvangen.

Vanaf 1 november worden in de Roosendaalse binnenstad de openingstijden verruimd. Dat houdt in dat de winkels voortaan iedere week koopzondag hebben, van 12.00 tot 17.00 uur.

Op zaterdag zijn ze een uur langer langer open, tot 18.00 uur. Op maandag gaan de deuren eerder open, om 9.30 uur in plaats van rond het middaguur.

De ruimere openingstijden zijn een antwoord op de terugloop in de binnenstad. Op zaterdag sluiten winkels momenteel terwijl het nog druk is.

Op maandag zijn er vanwege de weekmarkt veel potentiële klanten die vanaf 1 november ook hun gading kunnen vinden in de winkels, waar ze nu 's ochtends voor gesloten deuren staan.

De belangrijkste ingreep is die op zondag, wanneer in Roosendaal veel klanten naar Rosada komen. Doorreizen naar de binnenstad om daar verder te shoppen had voor de bezoekers alleen zin op de laatste zondag van de maand, wanneer het koopzondag was.

Lees vrijdag veel meer in BN DeStem

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
369 stemmen