Volledig scherm
© Thinkstock

Winkels dicht door werk aan station Breda

BREDA - De winkels in het Bredase station zijn komende zondag mogelijk dicht. Vanwege werkzaamheden aan het station heeft de NS de winkeliers geadviseerd de deur dicht te houden.

Om voorgoed een einde te maken aan lekkages worden de naden in het dak het komend weekend dichtgemaakt. Dat gaat gepaard met flink wat geluids- en mogelijk trillingsoverlast. De spoorwegen hebben daarom de winkeliers een intern memo gestuurd waarin ze keuze krijgen tussen open blijven, maar dan wel met flink wat overlast, of een dagje de deur op slot houden.

De spoorwegen zeggen niet van plan te zijn eventuele schade door omzetverlies te vergoeden. Woordvoerster Inge Rijgersberg. "Daar is geen regeling voor getroffen. We leggen de winkeliers ook geen sluiting op. De keuze is aan hen."

Het merendeel van de winkels in het station is overigens in handen van de NS en wordt gerund door franchisers. Die wilden gisteren niet of nauwelijks reageren. ,,Wij mogen niets zeggen. Wilt u meer weten dan moet ik u doorverwijzen naar de NS", was alles wat de broodjesverkoper van de Kiosk kwijt wilde.

Poll

Mensen die dit weekend weer massaal naar strand en bos gaan, moeten opgepakt worden.

Mensen die dit weekend weer massaal naar strand en bos gaan, moeten opgepakt worden.

  • Eens (85%)
  • Oneens (15%)
1360 stemmen