Volledig scherm
De Nieuwe Markt tijdens de werkzaamheden © Peter van Trijen Pix4Profs

Winkeliers Nieuwe Markt Roosendaal hekelen 'constante rotzooi'

ROOSENDAAL - Ondernemers begrijpen dat er iets aan de Nieuwe Markt moet gebeuren, maar balen van de manier waarop. ‘Mijn gasten hebben weinig zin in een zandstorm.’

Maandagmiddag, 13.30 uur. Een flinke rits auto’s wacht geduldig voor de slagboom van de parkeergarage onder de Nieuwe Markt. Op dat tijdstip, zo’n drukte. Het zal wel goed gaan met de Roosendaalse ondernemers? Nou, zeker niet met de zaken in de winkelgalerij.
De Nieuwe Markt ligt namelijk weer open. Dat was in het verleden vaker het geval, waarvan vooral ondernemers van de winkelgalerij de dupe waren. Inmiddels staan flink wat panden in die rij leeg. Nu zijn de overgebleven zaken weer de klos. Tot half november wordt gewerkt aan een mooiere Nieuwe Markt. Dat er iets moet gebeuren, begrijpen de ondernemers wel. Maar de manier waarop, daar gaat het om.

„De detailhandel mag er niet onder lijden, daarom moet alles klaar zijn voor Sinterklaas”, vertelt Lion Schapendonk, eigenaar van Lunchroom ‘t Paviljoen, zuchtend. „Maar aan de horeca denkt de gemeente niet. Ik ga er hierdoor komende zomer 15 tot 20 procent op achteruit. Mijn gasten hebben weinig zin om in een zandstorm op het terras te zitten.”

Ton Vriends heeft door de barre tijden zelfs besloten zijn tabakswinkel in oktober na 57 jaar te sluiten. „We gaan door deze bouwput voor de deur van tweehonderd, driehonderd klanten naar vijftig, zestig. Het is constant een rotzooi. Er is geen langslopend publiek meer, we moeten het hebben van de vaste klanten.” Hij ondervindt ook nadelen van het betaald parkeren. „Mensen hebben geen zin om parkeergeld te betalen als ze een pakje sigaretten willen hebben.”

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
851 stemmen