Volledig scherm
© Thinkstock

Winkeldief die supermarktpersoneel mishandelde aangehouden in Breda

BREDA - Een 46-jarige man zonder bekenden vaste woon- of verblijfplaats in Nederland is zaterdag aangehouden als verdachte van een winkeldiefstal van bijna 200 euro aan spullen uit een supermarkt aan de Ginnekenweg in Breda. De wijkagent herkende hem van camerabeelden.

Afgelopen donderdag ontvreemdde de man voedsel, drank en enkele andere producten, waarna hij na het drinken van een kop koffie nonchalant de winkel uit probeerde te lopen. Het personeel had hem echter door en sprak de man aan. De confrontatie ontaardde in een gevecht waarbij de man zich een weg naar buiten vocht. Een van de personeelsleden kreeg koffie in zijn gezicht gegooid. 

De politie die wordt gebeld, adviseert via internet aangifte te doen. De werknemers van de supermarkt pikken dit niet en bellen rechtstreeks met de hen bekende wijkagent. Die start direct een onderzoek. Hij krijgt beelden van de verdachte ter beschikking en een achtergelaten horloge.

Bij het zien van de beelden herkent hij de verdachte meteen. Zaterdagochtend wordt de man vervolgens aangehouden in een woning aan de Baronielaan. Hij is naar het bureau gebracht. 

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
567 stemmen