Volledig scherm
Variant 5

Windmolens langs de A16 tussen Moerdijk en Zundert: Dit zijn de zes varianten

BREDA - De provincie Noord-Brabant onderzoekt samen met de gemeenten Breda, Drimmelen, Moerdijk en Zundert welke plekken in het gebied aan weerszijden van de A16 het meest geschikt zijn voor de plaatsing van dertig tot veertig windmolens.

Van 25 juli tot 19 september 2016 ligt de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) voor het project Windenergie A16 ter inzage. Belangstellenden kunnen tot 19 september een zienswijze indienen

Inloopavonden
Begin september zijn er inloopavonden voor bewoners en andere betrokkenen. Deze worden gecombineerd met de mogelijkheid tot het bezoeken van een windmolen. Er zijn 3 verschillende avonden bij het windpark bij Hazeldonk. De bijeenkomsten worden per gemeente georganiseerd, maar bezoekers kunnen ook op een avond van een andere gemeente komen. De bijeenkomsten duren van 19.00 tot 21.30 uur:

6 september (Drimmelen) 7 september (Moerdijk) 8 september (Breda en Zundert)

Eerste stap
De NRD is de eerste stap in het onderzoek naar de milieueffecten van de windmolens op de leefomgeving. De notitie geeft aan wat de reikwijdte en het detailniveau van dit onderzoek zijn. In de NRD worden zes varianten (zie afbeeldingen en bijlages) met verschillende opstellingen van windmolens langs de A16 benoemd.

Deze varianten worden tijdens het onderzoek voor het Milieu Effect Rapport (MER) onderzocht. Daaruit kan blijken dat een combinatie van opstellingsvarianten de meest geschikte locaties voor windmolens oplevert.

De uitkomsten van dit rapport worden verwerkt in een Inpassingsplan. Dat plan bepaalt uiteindelijk waar de windmolens precies komen te staan. Als Provinciale Staten in de loop van 2017 het inpassingsplan, de vergunningen en eventuele ontheffingen hebben vastgesteld, is er nog een inspraakmogelijkheid.

Meer informatie over de windmolens langs de A16

Volledig scherm
Variant 1
Volledig scherm
Variant 4
Volledig scherm
Variant 2
Volledig scherm
Variant 3
Volledig scherm
Variant 6

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
2-3
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
EINDE
2-0
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
EINDE
1-1
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
EINDE
1-2
PSVPSV
away logo

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
1119 stemmen