Volledig scherm
© RGBStock

Wilde achtervolging over de A16: vluchters crashen bij Driebergen

HAZELDONK - Toen een motorrijder van de Marechaussee een auto wilde controleren op de A16 bij Hazeldonk, sloeg het voertuig op de vlucht. De achtervolging duurde ruim drie kwartier en eindigde in een crash.

In de nacht van woensdag op donderdag wilde het duo dat in de auto zat koste wat kost ontkomen aan de controle. Bij zijn vluchtpoging reed hij, rond 01.00 uur, bijna de motorrijder aan. Met ondersteuning van de politie uit verschillende regio's en de landelijke eenheid, ging de motorrijder in de achtervolging. 

Het werd een gevaarlijke rit. De voortvluchtige automobilist negeerde wegafzettingen, rode kruizen en werkzaamheden. Hij raakte een pylon die rakelings langs wegwerkers vloog.

De achtervolging ging via de A16 en de A20 naar de A12 en eindigde in 01.45 uur, drie kwartier later dus, in een crash. Bij de afslag Driebergen ging het mis. De bestuurder, naar wiens identiteit nog onderzoek wordt gedaan, en een 19-jarige Belgische vrouw, zijn daarbij gewond geraakt en afgevoerd naar het ziekenhuis. Inmiddels zitten ze al vast. De bestuurder wordt verdacht van poging tot doodslag, het veroorzaken van gevaar op de weg en rijden onder invloed. 

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
369 stemmen