Volledig scherm
De politie zocht in het maisveld naar de jongen. © Michel Verkouter

Wilde achtervolging door Zeeuws-Vlaamse polder, bestuurder (17) aangehouden in Eede

SLUIS - Op de parallelweg van de rondweg in Sluis kreeg de politie woensdagmorgen een Ford Mustang zonder kentekenplaten in het vizier. De bestuurder, een 17-jarige jongen uit Eede, ging er met hoge snelheid vandoor nadat hij een stopteken had gekregen.

De daarop volgende achtervolging, waarbij meerdere malen de 100 km/u werd aangetikt, voerde door de Grote Maagdenstraat waar een maximum snelheid geldt van 30 kilometer per uur. Een daar aanwezige verkeersregelaar kon nog net op tijd wegspringen.

De bestuurder is via een fietspad uiteindelijk een polderweg ingereden waar de achtervolging verder ging over meerdere verharde en onverharde wegen. Na een wilde achtervolging van ongeveer 10 minuten reed de bestuurder België in waarna hij op de Fortuinweg in Eede zijn voertuig tot stilstand bracht en te voet verder vluchtte.

Een hondengeleider en een helikopter van de Belgische politie hebben meegeholpen om naar de verdachte te zoeken. Uiteindelijk is de verdachte bij zijn woning in Eede aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (83%)
  • Oneens (17%)
94 stemmen