Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ThinkStock

Wilde achtervolging door Breda: scooterrijder rijdt in op agent

BREDA - Eenscooterrijder is donderdagavond op een politieagent ingereden. Dit gebeurde nadat hij een stopteken kreeg tijdens een verkeerscontrole.Een wilde achtervolging door Breda volgde.

De achtervolging voerde onder andere door Princenhage en de Ettensebaan. De scooterrijder reed met zeer hoge snelheid en maakte meerdere verkeersovertredingen. Via de Zuilenstraat reed de scooter het Fort in, daar gingen de bestuurder en bijrijder onderuit.

De bestuurder stapte snel weer op zijn scooter en negeerde daarbij het bevel van één van de agenten om te stoppen. Hij gaf gas en reed recht op de agent af. Die kon ternauwernood wegspringen.

In het voorbijrijden greep de agent de bestuurder bij zijn jas en trok hem van de scooter. De bestuurder en de bijrijder (18 en 16) zijn aangehouden.De bestuurder had geen rijbewijs. Beide mannen zijn ingesloten in het cellencomplex.

Bekeuringen
Verder werden er bij de controles twee brommers in beslag genomen vanwege het rijden zonder rijbewijs en werd een gebruikershoeveelheid hennep in beslag genomen.

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (50%)
  • Oneens (50%)
48 stemmen