Volledig scherm
© Joyce van Belkom/het fotoburo

Wijkraad wil maximaal 200 vluchtelingen in belastingkantoor Breda

BREDA - Wijkraad Rondom Haagdijken in Breda opteert na signalen uit de buurt voor een veel kleiner asielzoekerscentrum in het belastingkantoor aan de Gasthuisvelden. Het huidige azc in De Koepel (De Boschpoort) verhuist later dit jaar voor minimaal vijf jaar naar het belastingkantoor.

De wijkraad krijgt signalen van buurtgenoten dat 400 tot 450 asielzoekers in de wijk Fellenoord teveel van het goede is. "Natuurlijk moeten mensen in nood onderdak krijgen. Toch, 450 mensen, dat is te veel in één keer. Maximaal 200 vinden wijkbewoners nog te overzien. Geeft een beter gevoel", zeggen Angeline Grosfeld en Marique de Bree van de wijkraad.

De belastingdienst verhuist in september naar het stationsgebied. De gemeente koopt het kantoor van het Rijksvastgoedbedrijf. Die onderhandelingen lopen nog. Gesprekken lopen ook nog met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) over de huur van het gebouw, de bestuursovereenkomst, en het gebruik van een deel van het parkeerterrein.

Er is een omgevingsvergunning nodig om de kantoorbestemming te veranderen in 'wonen'. Die vergunning is onderweg. De wijkraad, zegt De Bree, houdt de publicatie nauwlettend in de gaten. Zodra de vergunning is verleend gaat de bezwaartermijn van zes weken in. De Bree: "Daar maken we zeker gebruik van, die laten we niet lopen. We zullen de stukken goed bestuderen en reageren. We hebben juridische hulp achter de hand."

Lees zaterdag meer in BN DeStem.

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
1005 stemmen