Volledig scherm
Monique Linssen met dochter Carmen en de hond voor de deur van hun huis in de nieuwe Madese wijk Prinsenpolder. Foto Johan Wouters / Pix4Profs

Wijk in Made is klaar: 'Nooit meer weg uit Prinsenpolder'

MADE - ,,De huizen zijn ruim en licht en de wijk is leuk opgezet. Huur, koop, alles door elkaar." Monique Linssen (46) wil nooit meer weg uit Prinsenpolder. De wijk in Made is af.

De laatste bouwkavel is deze week verkocht, vertelt Eric van der Einden van woningstichting Volksbelang. En ondanks de crisis en de malaise bij WSG, de andere partner in de bouwcombinatie, is er nauwelijks op kwaliteit ingeleverd. ,,Het is een prachtige wijk geworden", blikt een trotse Van den Einden terug.

De ambities waren groot. 'Wonen waar dorp en natuur elkaar ontmoeten', was de slogan in de wervingsfolder van 2009. ,,Prinsenpolder kwam op het goede moment" vindt Van den Einden, ,, de bouwproductie in Made lag al sinds 2005 stil." Al sinds 2004 trok Volksbelang samen met WSG op om gronden te verwerven aan de westkant van Made. In 2010, het hoogtepunt van de economische crisis, begon de verkoop.

Plannen
,,We hebben de plannen tussentijds moeten wijzigen", vertelt Van den Einden over de gevolgen van economische crisis. ,,We hebben de woningen iets goedkoper gemaakt en wat meer bouwkavels uitgegeven.'' Toen WSG onder curatele kwam zijn gronden van twee deelplannen verkocht aan Maas-Jacobs en Zwaluwe Bouw. Van de 110 geplande koopwoningen zijn er uiteindelijk 69 door de bouwcombinatie zelf in de markt gezet. Daarnaast zijn 55 huurwoningen gerealiseerd en 39 bouwkavels verkocht aan particulieren.

Tien koopwoningen van Maas-Jacobs aan de noordkant van de wijk zijn deze zomer opgeleverd. Rest nog een deelplan van Zwaluwe Bouw voor negen woningen, dat nu in verkoop is. Een klein gedeelte van de wijk moet dan alsnog woonrijp (lantaarnpalen o.a.) worden gemaakt.

Monique Linssen en haar gezin waren pioniers toen zij ruim vijf jaar geleden kwamen wonen in de Vossenstaart, achter de Dahliastraat. ,,Het was het eerste project dat klaar was," weet Linssen. Nu woont ze 'aan de overkant' in de Prinsenhof.

Live Voetbal

home logo FC UtrechtUTR
EINDE
1-7
PSVPSV
away logo
home logo AjaxAJA
EINDE
1-2
VitesseVIT
away logo
home logo FC GroningenGRO
EINDE
1-0
FC TwenteTWE
away logo
home logo VVV-VenloVVV
EINDE
1-1
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo AZAZ
EINDE
0-2
ExcelsiorEXC
away logo

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
952 stemmen