Volledig scherm
Hennepkwekerij © archief BN DeStem

Wietkwekers moeten betalen

MOERDIJK/STEENBERGEN - De rechtbank in Breda heeft gisteren twee wietkwekers veroordeeld. De hoogste straf ging naar een man uit Moerdijk. Hij kreeg 220 uur taakstraf en drie maanden voorwaardelijk vanwege een kwekerij in de kelder van een woning aan de Antwerpsestraat in Hoogerheide.

De winst van 10.000 euro moet de man ook terugbetalen.
Vanwege die kwekerij was tegen de bewoonster van dat huis ook een straf geëist, maar zij werd van het kweken vrijgesproken. Zij wist alleen wel dat er hennep groeide en werd daarom wel voor het bezit veroordeeld tot 140 uur taakstraf.

Een 54-jarige man uit Steenbergen kreeg een maand voorwaardelijk vanwege de teelt van 99 plantjes in zijn woning. Hij moet 15.000 euro winst terugbetalen van de 45.000 euro die hij had verdiend.
Dat is echter al voldaan, doordat zijn auto in beslag is genomen. Het restant wordt kwijtgescholden, omdat hij dat toch nooit kan betalen.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

poll

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
398 stemmen