Volledig scherm
Marc Goos uit Bosschenhoofd zou graag weer als prof het vliegtuig nemen naar etappekoersen met veel klimwerk. Maar zondag wacht eerst de Ronde van Midden-Brabant. foto Gerard van Offeren/Pix4Profs

Wielrenner Marc Goos rijdt thuiswedstrijd: 'Toekomst ligt ergens anders'

BOSSCHENHOOFD - Marc Goos rijdt zondag de Ronde van Midden-Brabant, een thuiswedstrijd voor De Jonge Renner. "Maar bij die koers ligt mijn toekomst niet", zegt de Bosschenhoofdenaar.

Marc Goos grijpt momenteel elke gelegenheid om te koersen aan om zich weer terug te vechten in het profpeloton. Twee jaar na zijn val in de Ronde van Zwitserland kan hij sinds mei weer ouderwets knallen. Alleen niet meer voor Lotto-Jumbo. "Om toch maar te kunnen blijven koersen, heb ik uiteindelijk besloten mijn contract in te leveren. Ik wil liever proberen prof te blijven, dan die laatste maanden salaris ontvangen", zegt Goos over het lang slepende conflict rond zijn heupoperatie.

En zo kwam Goos deze zomer bij De Jonge Renner in Oosterhout terecht. Het geeft hem weer de vrijheid om te koersen waar en wanneer hij wil. Zondag is dat in de Ronde van Midden-Brabant, die start en finisht in Dongen. "Die wedstrijd ligt me niet echt", geeft Goos toe. "Te weinig hoogtemeters en zo. Dit is meer een koers voor de sterke klassiekerrenners."

Of hij ondertussen al zicht heeft op een grote ploeg voor 2017? Goos zegt liever niet voor zijn beurt te willen spreken, maar de glimlach op zijn gezicht straalt vertrouwen uit. "Het enige wat ik kan zeggen dat ik in gesprek ben met Giant."

poll

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

  • Eens (97%)
  • Oneens (3%)
62 stemmen