Volledig scherm
© GinoPress BV

Wielrenner die werd aangereden door busje in Zundert: 'Ik wil weten waarom'

HOOGSTRATEN (B) - „Ik hoef niets van die vent te weten, daar heb ik geen behoefte aan, maar ik wil wel weten waarom het gebeurd is”, zegt een gehavende Marc Kenis (49) in zijn tuin in het Belgische Hoogstraten.

„Ik heb toch het gevoel dat het niet klopt. Dat het niet zomaar een door wielrenners gefrustreerde automobilist was die me omver reed. Daarvan krijg je meestal alleen een omhooggestoken vinger. En alcohol ook niet”, schudt hij nadenkend zijn hoofd.

Kenis fietste afgelopen zondag met zeven andere wielrenners op de Heischoorstraat in Zundert, toen hij werd geraakt door een in volle vaart passerend busje dat vervolgens doorreed.

Kenis viel en met hem vijf anderen. „Ik zag vanuit mijn ooghoek iets grijs en meteen klapte de buitenspiegel tegen m’n rug. Zo hard dat ik een minuutje of zo geen adem kon krijgen.”

Zijn zoon Brend, die voorop fietste, bleef ongedeerd. „Ik heb nooit zoiets meegemaakt”, vertelt die.

„Het ging allemaal zo snel. We hoorden een auto achter ons die maar bleef toeteren. Ik had de indruk dat hij zelfs optrok.”

Lees woensdag verder in BN DeStem

Volledig scherm
Wieleenner Marc Kenis (49) bekijkt de schade aan zijn fiets (let op het verschil in richting tussen voorwiel en stuur) nadat hij afgelopen zondag werd aangereden. rechts zoon Brend die gelukkig ongedeerd bleef. © Foto: Ramon Mangold - Pix4Profs

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
369 stemmen