Volledig scherm
Ricardo van de Klundert (links) wint in zijn eigen Hoogerheide, voor Wim Hofstede en Bob van den Enden.foto Tonny Presser/het fotoburo

Wielerronde Hoogerheide niet door Raadhuisstraat, mag niet van gemeente

HOOGERHEIDE - De wielerronde van Hoogerheide trok traditiegetrouw altijd door de Raadhuisstraat, maar de gemeente Woensdrecht staat dit nu niet toe. „Dit is een domper”, zegt Niels van Elzakker, voorzitter van het Hoogerheidense wielercomité. „Een wielerronde moet toch gewoon door de hoofdstraat van een dorp kunnen rijden. Dit is vooral jammer voor de horeca”.

Het wielercomité wilde eerst het parkoers uitzetten over de Raadhuisstraat en de Scheldeweg. „De gemeente wilde dit niet omdat het verkeerstechnisch niet handig is om twee doorgaande wegen af te sluiten”, legt Van Elzakker uit. „Eerst werd de Scheldeweg geschrapt. Daarna kwam een aantal winkeliers in de Raadhuisstraat die op zondag 4 september - de dag van de ronde - hun winkels vanwege koopzondag openen, in opstand.
Daarop is besloten dat we wel de Scheldeweg mogen gebruiken, maar niet de Raadhuisstraat.”
Van Elzakker legt zich voor dit jaar neer bij de beslissing van de gemeente. Het parkoers gaat nu over de Scheldeweg, Nieuweweg en Onderstal. Hij vindt het op zich een mooi rondje met veel klimmen en dalen. „Maar omdat het parkoers niet langs de horeca loopt, mis je toch een stuk sfeer.”

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
31 stemmen