Volledig scherm
Wielrennen Remco te Brake wint ronde van Huybergen. © Gerard van Offeren

Wielerplatform moet Woensdrecht op de kaart zetten

HOOGERHEIDE - Een nog op te richten Wielerplatform moet de gemeente Woensdrecht als wielergemeente stevig op de kaart gaan zetten. Dat staat in een concept-wielerplan dat het Woensdrechtse college van burgemeester en wethouders in september voor gaat leggen aan de gemeenteraad.

Het college heeft een half jaar geleden een enquête uitgezet onder een aantal Woensdrechtenaren met de vraag wat men vindt van een wielergemeente en hoe die verder uit te buiten. Wethouder Martin Groffen (Toerisme) legt uit dat er een groot aantal interviews is gehouden met onder meer leden van wielercomités en ondernemers. "Daaruit blijkt dat Woensdrecht wielerminded is," zegt Groffen.

De uitslag van de enquête is meegenomen in het concept-wielerplan. Het rapport wordt in september uitvoerig met de gemeenteraad besproken tijdens een themaraadsvergadering waarna er een Wielerplatform wordt opgericht. Groffen benadrukt dat het niet alleen gaat om grote wielerevenementen naar de gemeente te halen maar dat ook het fietstoerisme een belangrijke peiler moet worden. "Steeds meer fietstoeristen trekken richting onze gemeente en dat heeft economische voordelen."

Lees meer in BN DeStem van donderdag 21 juli 

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
854 stemmen