Volledig scherm
Breda Breepark Challenge wordt op 11 september gehouden © Breda Breepark Challenge / Facebook

Wielerdag met jeugdklassieker op Bavelse Berg in Breda

BREDA - Onder de naam Breda Breepark Challenge wordt op zondag 11 september een wielerwedstrijd gehouden op de Bavelse Berg. Het programma heeft diverse onderdelen zoals een wedstrijd voor mountainbikers, een klimtijdrit op de Bavelse Berg, een dikke bandenrace voor de jeugd en een échte wielerklassieker voor de jeugdrenners die zijn aangesloten bij de wielerbond KNWU.

Deze klassieker vormt het hoogtepunt van het wielerspektakel. De wedstrijd is voor verschillende jeugdcategorieën, hoe jonger de renners, hoe dichterbij de berg ze starten. De oudste renners van 14 jaar vertrekken in Chaam, voor hun is de klassieker 31 kilometer lang, De 12- en 13-jarigen starten in Galder, de 10-en 11-jarigen in Ulvenhout en de jongsten van 8 en 9 jaar horen het startschot klinken in Bavel. Voor alle categorieën is de start om 13.00 uur.

Initiatiefnemer voor de wedstrijd met randgebeuren is Servais Knaven, ploegleider bij de wielerformatie van Sky, als wielrenner in 2001 winnaar van Parijs-Roubaix en trotse vader van vier jeugdrenners, van wie dochter Britt vorige week 2e werd bij het NK tijdrijden voor nieuwelingen meisjes. Bij Parijs-Roubaix ontstond bij Servais Knaven het idee voor de Breda Breepark Classic.

"Op de dag dat de beloften de wedstrijd rijden, is er ook een klassieker voor jeugdrenners. Ook daar is de start verder van de finish, naar mate de renners ouder zijn. Wij waren daar vanwege de kinderen. Gelukkig is er ook bij onze vereniging WV Breda veel enthousiasme voor de klassieker”, aldus Knaven die nog hulp zoekt van verkeersregelaars.

Met de andere onderdelen er bij, verwacht Knaven veel animo voor het spektakel: "Een officiële MTB-wedstrijd en een klimtijdrit voor iedereen die wil meedoen, dit wordt heel leuk.”

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
621 stemmen