Volledig scherm
Bij het Wielercollege krijgen de leerlingen van het ZuidWestHoek College les in verschillende disciplines van het wielrennen. Archieffoto BN DeStem

Wielerbaan Ossendrecht kan niet in het bos

OSSENDRECHT - De wielerbaan van het ZuidWesthoek College in Ossendrecht komt uiteindelijk niet naast de school te liggen, maar in een weilland langs de Putseweg. Gesprekken over het verwerven van de benodigde gronden zijn mislukt.

De gemeente Woensdrecht heeft om het project te redden in allerijl een stuk weiland ten noorden van de school. De provinciale subsidie van 350.000 euro voor het project komt zodoende niet in gevaar, verzekert wethouder Hans de Waal. Want de bouw moet nog dit jaar beginnen van de provincie.

De beoogde locatie was een stuk bosgebied naast het ZuidWestHoek College. Natuurverenigingen staken daar echter een stokje voor, omdat dit een beschermd Natura 2000-gebied is. Ook de grondverwerving zelf verliep moeizaam omdat de grond van veel verschillende eigenaren is. De gemeente Woensdrecht is daarom op zoek gegaan naar een ander geschikt gebied. Dat is een stuk weiland tussen het ZuidWestHoek College en de Putseweg geworden.

Daar was haast bij, want zou Woensdrecht niet voor 2017 met de aanleg beginnen, dan moet die 3,5 ton subsidie in zijn geheel terugbetaald worden. "We zijn er gelukkig op tijd in geslaagd om dit stuk grond aan te kopen. We zullen nog dit jaar kunnen beginnen met de aanleg", zegt De Waal.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
RUST
2-2
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
14:30
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
14:30
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
16:45
PSVPSV
away logo

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
1015 stemmen