Volledig scherm
Ben Steffen maakte in 1990 een foto van deze Kringloper, gevestigd in een boerderij. Wie weet waar dit is? Bestaat deze Kringloper nog? Was het de opening of een open dag? We zijn benieuwd.

Wie Wat Waar: Vrijwilligers haalden de schillen aan huis op

ETTEN-LEUR - Geen twijfel mogelijk. Alle mensen die reageerden op de foto van De Kringloper, wezen naar Etten-Leur.

"Deze boerderij was aangekocht voor de realisatie van het bedrijventerrein Vosdonk-Lokkerdreef. De boerderij is toen in gebruik gegeven aan Stichting De Kringloper. Later is de boerderij gesloopt en vervangen door nieuwbouw, waar nu De Kringloper nog steeds zit", mailde Rien Vergouwen.

Vergouwen weet dat zo goed, want hij werkte destijds bij de gemeente Etten-Leur en was betrokken bij de realisatie van het bedrijventerrein Vosdonk-Lokkerdreef.

Karlos op onze site: "De boerderij is helaas tegen de vlakte gegooid, het huidige pand is ervoor in de plaats gekomen. De boerderij was nog avontuurlijk met zijn vele gangetjes, paadjes en zoldertjes vol prullaria. De grote hal van nu is praktisch beter, maar qua sfeer straalt het weinig meer uit."

Rowena van der Wiele en Carolien in 't Veen stuurden allebei een link naar de geschiedenis van De Kringloper (kringloper.nl/geschiedenis). De stichting werd in 1984 opgericht door een aantal vrijwilligers in Etten-Leur. Een jaar later begonnen ze met een schillenproject. Ze haalden bij mensen thuis schillen op om deze bij de boeren als veevoer af te leveren.

Ben Steffen, die deze foto maakte, heeft daar ook een foto van geschoten. Van 1985 tot 1994 ontwikkelde De Kringloper zich van schillenboer naar kringloopbedrijf. In 2000 verdween de boerderij en kwam er complete nieuwbouw. Die staat er nog. Geen twijfel mogelijk. 

Live Voetbal

SDC PuttenSDC
20:45
PSVPSV
away logo

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
853 stemmen