Volledig scherm
Was het carnaval op de fiets of een 'aangeklede' fietsrally in 1988? Ben Steffen was erbij en maakte deze foto. Was u er ook bij? Herkent u mensen? Waar was de fietsrally? We zijn benieuwd naar uw reactie.

Wie Wat Waar: 'Verkleed hoefde je niet zo hard te trappen!'

ETTEN-LEUR - Huub Raaymakers weet het zeker: de foto hiernaast is genomen op 9 augustus 1988 tijdens de plattesturenkoers, de kermisronde in Wouwse Plantage, alias de Hel van de Pin. "Elk jaar nemen deelnemers de politiek, de Tour de France of een ander actueel onderwerp op de hak." Raaymakers herkent links op de foto Theo Schuurbiers (man met gestreept overhemd). "Hij was jarenlang de speaker en een beroemdheid in Wouwse Plantage.

Achter hem staat wethouder P.A.M. van Tiggelen en links Michel de Koning, met de armen over elkaar. Hij was een wielerfanaat en jarenlang lid van het wielercomité. Het kleine manneke op de fiets is Joris Voeten."

Raaymakers herkent ook Jan Hultermans. Maar of hij San Pedro is? "Nee", zegt mevrouw Hultermans. "Mijn man had zich verkleed als miss, met pruik en witte zonnebril. Naast hem staat Jac van Dorst als Mis Breukink en Nico de Rond als Mis Rooks. Mijn man hield ervan om zich te verkleden. Behalve met carnaval, want dan deed iedereen het. Hij is er in de koers als eerste mee begonnen als Jopie Zuremelk."

Carla Ooms zegt dat zij in 1988 verkleed ging als 'San Pedro de Dooper'. "Het was een knipoog naar het dopinggebruik in de tour. Je kon beter dopen met een kwast, dan krijg je minder last! Marloes Vos deed mee als Gullit. Joris Voeten, Elly Goossens en Theo van Looveren staan ook op de foto." Ooms deed vaak mee aan de 'gekke ronde'. "Dan hoefde je niet zo hard te trappen!"

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (40%)
  • Oneens (60%)
606 stemmen