Volledig scherm

Wie Wat Waar: Roosendaalse of Dinteloordse kermis?

ROOSENDAAL / DINTELOORD - Eén ritje in de draaimolen kostte in 1971 nog 35 cent. Wie niet bij de skippybal met de kwast kon, maar toch meerdere rondjes wilde meedraaien, betaalde voor drie ritten 1 gulden. Het staat te lezen in de pilaar van de mallemolen, zoals die in dat jaar op de Roosendaalse kermis stond.

Die was ook toen al in september. Op de achtergrond is de autoscooter van Joh. Witte zichtbaar, in die tijd een bekende kermisexploitant. Omdat rechts twee grote tenten staan, zou het ook kunnen dat de attracties staan opgesteld op het terrein van Waroubi, een beurs met Roosendaalse middenstanders. De letters van Waroubi stonden voor Wat Roosendaal U Biedt en de beurstenten stonden daar waar later sporthal De Leede werd gebouwd.

Eén van de weinige reacties op de foto komt van Yvonne Schalken-van Ham. Ze herkent zichzelf meteen. "Wat leuk, zeg. Ik zit achterin de bus met die raket erop. Ik ben dat opzij kijkende meisje met een wit jurkje en staartjes in mijn haar."

Yvonne houdt het op de Roosendaalse kermis. Aan de hand van het jaartal weet ze dat ze acht jaar was. Elna Hellemons is echter een andere mening toegedaan. "De foto is gemaakt in Dinteloord. Bij de loods van aardappelhandel Verhagen in de Westerstraat tegenover de brandweerkazerne." Daar was ook altijd ponyrijden op de paardjes van Geert Vos.

Mirjam Braat stuurt vanuit het Spaanse Rojales een berichtje: "Wat waren die draaimolens toch mooi in die tijd."

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (40%)
  • Oneens (60%)
544 stemmen