Volledig scherm
Het zou ons niks verbazen als deze foto uit 1985 in Dinteloord is genomen, bij aardappelhandel Verhagen. Daar was tot vorig het kindervakantiewerk. Was u erbij? Herkent u gezichten? Er werd een bruiloft nagespeeld.

Wie Wat Waar: Pony Pauli vond alles goed

We vermoedden het al, en het klopt: de foto is gemaakt tijdens de kindervakantieweek in Dinteloord.

Die werd sinds 1972 jarenlang gehouden in de loods van aardappelhandel Verhagen in de Westerstraat tegenover de brandweerkazerne, en later aan de Havenweg. Uit de verhalen begrijpen we dat het altijd een dolle boel was tussen de aardappelkisten en dat de mannen van Verhagen met vrijwilligers de loods omtoverden in bijvoorbeeld een piratenhol of een chique balzaal.

In 1985 werd er blijkbaar een bruiloft nagespeeld. Jo de Bruin herkende de jongen bij de pony: "Dat is Hans Vos met zijn pony Pauli. Hij is mijn oude buurjongen. Hans heeft nu een fruitbedrijf aan de Molendijk in Dinteloord."

Meer mensen hadden Hans herkend, vertelt hij aan de telefoon. "Het klopt dat ik het ben, maar ik kan me het moment zelf niet meer goed herinneren." Hans zegt dat hij vaker werd opgetrommeld met zijn pony, die hij op zijn zesde kreeg.

"Pauli vond alles goed, deed ook wel mee aan de kindercarnavalsoptocht. Bij het kindervakantiewerk hadden ze een pony nodig die een kar moest trekken, dus moest ik op komen draven." Hans deed zelf niet mee aan het kindervakantiewerk. "We woonden in het buitengebied, we hadden genoeg te spelen buiten."

In de laatste week van de zomervakantie is het weer zover: kinderen uit Dinteloord en omgeving kunnen zich weer uitleven, maar nu op een nieuwe plek: de voormalige Petrus en Pauluskerk.

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
778 stemmen