Volledig scherm
Foto Wie Wat Waar Ben Steffen

Wie Wat Waar: Opening eerste Etten-Leurse dagverblijf

ETTEN-LEUR - Twee reacties kwamen er binnen op de oproep van vorige week. De foto is in 1988 gemaakt door Ben Steffen. Het zou gaan om een burgemeester die een school opent.

Chris de Haan-Graus denkt dat het om het Carillon in de wijk Grauwe Polder in Etten-Leur gaat. "Ik herken namelijk een leraar: de heer Kleijs", schrijft ze. "En ja deze school is er nog steeds."

Een uitgebreidere reactie kwam van Carla Snijders-Roovers. Ze herkent op de foto haar toen drie- jarige zoon.

"Wat een leuke verrassing om onze zoon ineens als driejarige (hij is inmiddels 31) in de krant te zien staan."

Volgens haar is de genomen bij de opening van het kinderdagverblijf De Markenlanden in Etten- Leur, in het voorjaar of de zomer van 1988.

"Onze zoon Willem werd ineens door burgemeester Van der Ven opgetild om samen met hem de opening te verrichten. Willem was behoorlijk onder de indruk", weet ze nog

Carla Snijnders gaat verder: "Onze dochter Jeanine is op de achtergrond ook nog te zien. Ze was toen ongeveer 8 maanden (nu 28) oud. Ze heeft een jasje aan en een capuchon op haar hoofdje. Ze wordt door een leidster opgetild."

Volgens de Etten-Leurse was de opening een bijzondere gebeurtenis. "De Markenlanden was het eerste officiële kinderdagverblijf in Etten-Leur. Ouders en leidsters hadden er samen een feestelijke bijeenkomst van gemaakt."

Kinderdagverblijf Markenlanden werd later Oberon. Nu, bijna dertig jater, is het De Vleer geworden.

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (93%)
  • Oneens (7%)
149 stemmen