Volledig scherm
In 1985 fotografeerde Thom van Amsterdam een ouder echtpaar in een koets. Mensen in witte doktersjassen staan op de fiets erachter. Wordt hier een jubileum gevierd? Wie kent de mensen op de foto? Waar is dit?

Wie Wat Waar: Op de tandem voor gouden slagerspaar

BERGEN OP ZOOM - De foto uit 1985 van de versierde koets en de mensen in witte jassen leverde veel herkenning op.

Biene van den Bergh schreef: "De mensen in de witte jassen zijn slagers, geen dokters. Ik herken er twee: Frits Withagen (de tweede van links met witte jas) en zijn vrouw, die Dingemans heet. Haar ouders hadden een slagerij op het Fort in Bergen op Zoom. En Frits zijn vader had een groothandel in vlees."

Jan Dingemans reageerde ook: "Het was de gouden bruiloft van Wouter Dingemans en Rika Dries. De foto is genomen voor het toenmalige Juvenaat waar pater Van de Knaap de mis opdroeg. Wouter en Rika trouwden in 1935, waarna zij een slagerij openden op de Antwerpsestraatweg 57. Het zijn dus slagersjassen die wij allemaal aan hadden. Op tandems reden wij naar De Raayberg. Alle neven en nichten waren hiervoor uitgenodigd, in totaal honderdvijftig personen. De menner is Wim Withagen en in de koets zit dus het bruidspaar met twee kleinkinderen. Wouter overleed in 1988, Rika in 1996. De slagerij werd voortgezet door zoon Jan, die in 2001 de zaak beëindigde."

Kleinzoon Wim Dingemans herkende zichzelf: "Ik zit op de koets bij opa Wouter Dingemans en oma Hendrika. Verder zijn de volgende mensen te zien: Hendrika en Piet Adriaansen, Wouter Dingemans, Erik, Carlo en John van Geel, Nel en Frans Withagen, José en Phocas Adriaansen, Connie en Fons van Geel, en Jan en Annie Dingemans." 

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
116 stemmen