Volledig scherm

Wie Wat Waar: Ook nu nog steeds verzot op lezen

ETTEN-LEUR - Alvorens in te gaan op de foto hiernaast komen we nog even terug op de kermisfoto. Twijfelden lezers vorige week nog of de draaimolen in Roosendaal of Dinteloord stond opgesteld, later kwam daar nog een Wouwse invalshoek bij.  

Fons Walravens was in de jaren zeventig onderwijzer in Wouw. "Ik herken meerdere kinderen op de foto die bij me in de klas hebben gezeten. Namen schieten me niet te binnen, behalve eentje: Ankie Mariën is het meisje op de Donald Duck. Zij was mijn vroegere buurmeisje. Het moet op de kermis van Wouw zijn geweest, of Ankie is ergens anders naar de kermis geweest."

Minder twijfels over de foto hiernaast, de opdracht van vorige week. Het is onmiskenbaar de leeszaal in de Nobelaer van Etten- Leur, waar sinds jaar en dag de bibliotheek is ondergebracht. "De foto is volgens mij gemaakt in 1971 of 1972", mailt Joke Wijnen uit Etten-Leur. "Het zijn de kleuters van kleuterschool De Noordwiek uit Etten-Leur."

Wijnen weet niet zeker of de foto in de school of in de bieb gemaakt is. Wel ziet ze haar kinderen terug. "Onze dochter Karin Wijnen staat rechts op de foto met die lange haren. Dat kleine baasje met die krullen vooraan is onze zoon Coen Wijnen. Karin is nu 50 en Coen 47 jaar. De leidsters waren zuster Leontine en zuster Salvina." Dochter Karin woont inmiddels in Duitsland. "Maar ze is nog steeds verzot op lezen." 

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (40%)
  • Oneens (60%)
610 stemmen