Volledig scherm
'De Film van Ome Willem' was een hit op de tv. In 1985 trad Ome Willem op in een tent hier in de regio. Wie weet hier meer van? We zijn benieuwd naar uw reacties.

Wie Wat Waar: 'Natuurlijk kwam het broodje poep voorbij'

ETTEN-LEUR - Rakkers uit de jaren zeventig en tachtig zijn er groot mee geworden. De climax was, als Ome Willem (Edwin Rutten) achter zijn drumstel klom en riep: 'Lust je ook een broodje poe-hoep?'

Ome Willem verscheen niet alleen op tv, maar ook weleens in een tent in het land, zoals in 1985. Ome Willem trad toen op hier in de regio en fotograaf Thom van Amsterdam maakte er een foto van voor Brabants Nieuwsblad (zie links hiernaast). Maar waar was het optreden?

"Ieder jaar met Koninginnedag kwam er een beroemde Nederlander in de tent in Klundert. Misschien daar?", oppert Petra, die op de site van deze krant reageerde.

'Was het niet met de Amilto?', vraagt Edwin zich af, doelend op de jaarlijkse Algemene Middenstands Industrie- en Landbouwtentoonstelling in Etten-Leur.

Van Sietske Nagelkerke uit Bergen op Zoom kwam de uitgebreidste reactie. "Ik denk de foto te herkennen. In 1985 – ik was toen 5 jaar oud – kwam Ome Willem op bezoek in wijkcentrum De Hofstee in de Rozenstraat (Tuinwijk) in Bergen op Zoom. Naast het wijkcentrum was een tent opgezet waarin zijn optreden plaats moest vinden. Van de voorstelling zelf herinner ik me niet heel veel meer, behalve dat natuurlijk het broodje poep voorbijkwam en dat Ome Willem graag een oma zou willen hebben. Een dame uit het publiek wilde wel zijn oma zijn. Het was voor mij een fantastische dag." Joepie de poepie, dus.

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
736 stemmen