Volledig scherm
Thom van Amsterdam maakte in 1985 een groepsfoto van deze majorettes. Herkent u ze? Kon u ook zo goed 'zwaaien met de zwiepstok', oftewel baton? We kijken uit naar uw reacties.

Wie Wat Waar: Mooie momenten met de majorettes

KRUISLAND - Een foto met sprankelende majorettes, dat levert altijd veel reacties op. Zo begrijpen we dat het gaat om het mini- en majorettepeloton De Zonnestraaltjes en The Moonlights uit Kruisland. Karin van der Vorst herkende de meiden van Van de Bergh en miss majorette Bianca Baselier, uiteraard op de voorgrond. "Ze is helaas veel te vroeg overleden." 

Angelique Braat-Baselier schreef: "Ik zat ook bij de majorettes, maar ik sta zelf niet op de foto. Wel mijn moeder en mijn zus. Mijn moeder, Jeanne van der Poel, staat in het midden op de derde rij met witte blouse. Ze zat in het bestuur. Vorig jaar was er nog een reünie."

Moeder Jeanne van der Poel reageerde zelf ook: "Het was het tienjarige bestaan van de majorettes dat we vierden in Dorpshuis Siemburg. Miss majorette is Bianca Baselier, mijn dochter die ik nog steeds erg mis. Door deze foto komen er toch mooie momenten naar boven en ik ben blij dat deze showavond op video staat."

Toos van Merode, oud-bestuurslid van de majorettes, herkent 'praktisch alle meisjes'. "En het bestuur met onder anderen Mientje Verbeek, Ad en Jan Rooms en Janus Ruyten." Ook zij denkt dat het een jubileum is geweest. "Maar dat weet ik niet zeker."

Joke Reijnders uit Roosendaal noemde nog Peter Gommeren achter op de rij. "En de vrouw rechts van de heer Ruyten is ook een Ruyten. Het meisje rechtsboven naast het meisje met de jas is er een van Verbraak of Voorbraak." 

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (50%)
  • Oneens (50%)
543 stemmen