Volledig scherm
Deze week hebben we een foto uit 1972, gemaakt door Ben Steffen op een schoolplein ergens in de regio. Kinderen zijn tijdens de pauze buiten aan het spelen. Wie herkent hen? Waar is de foto gemaakt en waarom? We kijken uit naar uw reacties.

Wie Wat Waar: Jack kunnen we nog niet uit lijden verlossen

ACHTMAAL / RIJSBERGEN / ROOSENDAAL - Toen Jack Mathijssen de foto zag ('Buitenspelen anno 1972') dacht hij meteen aan zijn eigen school, de Bavoschool (de jongensschool) in Rijsbergen.

Maar de gebouwen op de achtergrond kon hij niet thuisbrengen en dus twijfelt hij nu. "Ik ben benieuwd welke school het dan wél is. Kunnen jullie me snel uit mijn lijden verlossen?"

Nou Jack, helaas moet je nog even lijden. We weten het niet goed. Nog niet. Er zijn twee opties: óf het is de school in Achtmaal óf in Roosendaal.

Corine Verdoolaege en Hans Kraus noemen beiden de Maria Presentatieschool aan de Norbartlaan in Roosendaal. Deze school fuseerde in 1974 met de Joseph- school aan de Meidoornlaan.

Kraus herkende zijn inmiddels overleden zoon Marc: "Hij staat op de voorgrond. Marc is geboren in 1969. Vermoedelijk is de foto één of twee jaar later genomen dan 1972."

Cora Peeters denkt dat de foto is genomen op de lagere school in Achtmaal: "Een geweldige school." Judith Vermeeren-Van Aert noemt ook de lagere school in Achtmaal. "Ik herken mijn broer links op de foto. Ik heb ook op deze school gezeten van 1972 tot en met 1978/1979. Maar waarom deze foto is gemaakt, weet ik niet. Misschien voor de bouw van de nieuwe school? Ik weet dat ik in de derde klas verhuisd ben naar het nieuwe gebouw."

Jack Mathijssen heeft inmiddels ook gehoord dat het wellicht om de school in Achtmaal gaat. "Dat zou weleens kunnen."

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
893 stemmen