Volledig scherm

Wie Wat Waar: 'In De Maagd was het bouwen op z'n mooist'

We gaven vorige week al veel weg over de bijgaande foto. Het stukje kopte met 'De verbouwing van De Maagd'. En verderop staat dat er veel nieuwsgierigen zijn bij de open dag in 1990. Geen wonder dat Marijke Vorstermans zich afvraagt wat we eigenlijk nog willen weten. "Het is De Maagd. Dat schrijven jullie er nota bene zelf onder!"

Leuk is dan dat de foto nog wat aanvullende verhalen uitlokt. Zoals van Kees Kil. "Ik was ook aanwezig bij de open dag in de Maagd. Overigens niet zo gek, want ik was vanaf eind 1988 tot de opening, als voorman timmerman van De Kok Bouwgroep, betrokken bij de verbouwing van de kerk tot theater."

Het vervult hem 26 jaar later nog steeds met trots. "Het was bouwen op z'n mooist. Nu nóg bij het betreden van De Maagd, voelt het als thuiskomen. Ik ben nog steeds onder de indruk."

Kees Kil liet de schouwburg van Bergen op Zoom een compleet fotoalbum van de verbouwing na. "Hopelijk zijn ze er zuinig op."

Rien Buuron herinnert zich meerdere open dagen, zodat de Bergenaren in de gelegenheid waren de voortgang te bekijken." Mensen herkennen vindt hij moeilijk. Ze kijken omhoog en staan wat ver weg. "Zo ongeveer in deze fase van de verbouw is in de kerk ook de expositie van de architectuurprijsvraag gehouden. Die was georganiseerd in het kader van 'Bergen op Zoom 700'. Voor de expositie werd een aansprekende locatie gezocht. Daar was De Maagd perfect voor."

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
697 stemmen