Volledig scherm
Een verkeersproject op een school in West-Brabant levert twee winnaars op. Zij poseren met hun tekening voor fotograaf Ben Steffen. Dat gebeurde in 1988. Om 10.30 uur.

Wie Wat Waar: 'Haha, die tekening klopt niet'

ROOSENDAAL - De foto van Wie Wat Waar van vorige week is gemaakt in de aula van de voormalige lts St. Joseph in Roosendaal. Beide hoofdrolspelers herkenden zich: links Henk van den Broeke uit Oudenbosch en rechts Lars Schaap uit Nispen.

Ze wonnen met hun poster een project dat ging over veilig verkeer. Beiden volgden de grafische opleiding van de school. Henk, destijds 17 jaar oud, moet wel lachen om zijn creatie van toen.

"Ik zou het nu heel anders doen. De tekening klopt ook niet. Op mijn poster zie je een jongen op een MT5 die met z'n voet op de rem trapt. Maar de remmen zaten aan het stuur."

Lars, toen 15 en nu 43, weet nog dat hij niet heel veel energie in de tekening had gestoken. "Ik deed gewoon mee en won."

De prijs was dat beide tekeningen werden afgedrukt op posterformaat. "De affiches hingen twee maanden in de stad, onder andere bij winkeliers in de Roselaar", weet Henk nog.

Beide mannen hadden elkaar herkend. Lars: "Mijn broertje staat ook op de foto, ergens rechts achter mij. Zijn vrouw werkt op een school waar ook de vrouw van Henk werkt." Verder herkennen ze wel gezichten van leerlingen, maar geen namen. Contact met hun oude schoolgenoten hebben ze niet meer.

Lars is gaan werken in een drukkerij en is nu accountmanager van een bedrijf dat grafische spullen levert. Henk is decorateur. Hij werkt voor campings en pretparken. En hij fabriceerde iets bijzonders: de hand rond de microfoon in het tv-programma The Voice.

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (66%)
  • Oneens (34%)
150 stemmen