Volledig scherm
In 1989 worden twee docenten opgehaald door een helikopter. Leerlingen zwaaien hen uit. Wie weet welke docenten dit zijn en welke school? Vanwaar de helikopter?

Wie Wat Waar: Een stunt om nooit te vergeten

OUDENBOSCH - Hilarisch is het verhaal over de helikopter. Die landde in 1989 op het schoolplein van de oude Hellemonsmavo aan de Beukenlaan in Oudenbosch, mailde Frans Heck, oud-docent Engels, ons.

Het ging om een fantastisch voorbereide examenstunt, onder begeleiding van leraar Ton Bruijnooge. Docent Nederlands Edwin Herman in een uitgebreide e-mail: "Er moesten twee kopstukken van de Zuid-Amerikaanse drugsmaffia veilig worden gesteld, omdat de politie een drugskartel op de korrel had." Na op het schoolplein ten overstaan van alle leerlingen een aantal 'Zuid-Amerikaanse vaardigheden' te hebben vertoond, waren muziekleraar Jan Roovers en hijzelf de gelukkigen.

Herman: "Niet wetend wat ons te wachten stond, stapten we in de helikopter. Daar kregen we enveloppen met opdrachten in handen. Alle opdrachten stonden in het teken van Zuid-Amerika en drugs. Zo moesten we, na geland te zijn in Hilversum, naar een coffeeshop om koffie te drinken. Daarna moesten we met de trein naar Amsterdam. De treinkaartjes zaten in een enveloppe.

In Amsterdam moesten we naar de condomerie in de Warmoesstraat om condooms met een Zuid-Amerikaanse smaak te kopen. Vervolgens konden we gaan eten bij El Gaucho. De benodigde financiën zaten in een envelop. Uiteindelijk konden we met de trein terugkeren naar station Oudenbosch, waar we in het begin van de avond arriveerden. Alles was tot in perfectie voorbereid."

Achteraf bleek deze examenstunt een staartje te krijgen, vertelt Herman. "Een en ander moest nog rechtgetrokken worden met de Rijksluchtvaartdienst. De helikopter had namelijk niet mogen landen midden in een woonwijk, mede omdat er binnen een redelijke afstand een veilige landingsplaats was te vinden, vliegveld Seppe."

Maar goed, dat was achteraf. "Het fantastische evenement was toen al achter de rug. Onvergetelijk!"

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
76 stemmen