Volledig scherm
In 1984 keken kinderen naar een toneelstuk waarin Napoleon de hoofdrol speelt, een lange dit keer. Herkent u de kinderen? Was u er zelf bij? En wie herkent het zaaltje? We kijken uit naar uw reacties.

Wie Wat Waar: Een ongelukje met levensgrote Napoleon

ACHTMAAL - In 1984 keken kinderen naar een toneelstuk met Napoleon in de hoofdrol. Geen kleine, maar een grote generaal dit keer. Liesbeth de Jong reageerde, maar kon ons helaas niet veel wijzer maken: "Ik weet niet waar de foto gemaakt is, maar ik herken wel het toneelstuk dat wordt opgevoerd, Een beeld van een man."

Een beeld van een man is de enige aanwijzing die we tot nu toe hebben. Het gaat om een blijspel van J. Hemmink-Kamp, uitgegeven door Vink. "Zéér veel verenigingen hebben al een kassucces gehad met dit stuk", is te lezen op de site van deze uitgeverij. "Het is of ons een spiegel wordt voorgehouden. Maar dan een roze lachspiegel. We zitten aan één stuk door te grinniken."

Het stuk draait onder meer om een extravagante barones die van kunst houdt en alles koopt wat met Napoleon te maken heeft. Nog voordat het aangekochte, levensgrote beeld van haar idool op zijn sokkel staat, wordt het beschadigd. Er moet vlug een oplossing gevonden worden, zodat niemand iets van het ongelukje merkt.

Over de foto van het schoolplein anno 1972 die we twee weken geleden plaatsten kunnen we nu uitsluitsel geven: het gaat niet om de Maria Presentatieschool aan de Norbartlaan in Roosendaal, maar om de oude Aloysiusschool aan de Van den Berghstraat in Achtmaal. We kregen nog een reactie van Sylvia Jochems:

"Ik sta zelf op de foto, onderin net rechts, met vinger in de mond. Ook zie ik mijn vriendin Carina Dictus. Zij staat onderaan derde van links."

poll

In een Kamerdebat 35 uur spreektijd opeisen is belachelijk

In een Kamerdebat 35 uur spreektijd opeisen is belachelijk

  • Eens (76%)
  • Oneens (24%)
876 stemmen