Volledig scherm
Rob Langeweg stuurde het originele krantenartikel

Wie Wat Waar: Een groen-geel gevaarte van 73 meter

BERGEN OP ZOOM - Is het de glijbaan van De Stok in Roosendaal, die van Bosbad Hoeven of van Gageldonk in Bergen op Zoom? De laatste, getuige de vele reacties, zoals van Ron de Kock, Brigitte Vriens-Vermeulen en Louise Rhemrev.

Louise herkende de twee flats op de achtergrond. "Links is een van de flats op Heiningen te zien, midden/rechts de flat van de Wierlaan", mailde ze.

"De foto is gemaakt naar aanleiding van de opening van de nieuwe glijbaan van zwembad Gageldonk volgens de krant van maandag 24 juni 1985", weet Jac Jonkers te vertellen. "De opening werd verricht door wethouder Jan Dekkers. Het kind tweede van rechts is onze zoon Matthijs. Daarnaast (derde van rechts) zijn vriend Jan-Willem Vonk en vierde van rechts Frans van Meel."

Rob Langeweg stuurde ons het originele krantenartikel op, al bevat die een iets andere foto dan de plaat hiernaast. Rob staat er zelf ook op, dus had hij het stuk uit de krant geknipt en bewaard. Te lezen valt dat 'op de muzikale klanken van dweilband De Tufmesjiens de eerste kinderen, gestoken in carnavaleske kledij, het water in gleden'.

De nieuwe glijbaan, een groen- geel gevaarte, was in die tijd de grootste in zijn soort: liefst 73 meter lang en 8 meter hoog. De baan kostte zo'n anderhalve ton. De gemeente Bergen op Zoom hoopte er het bezoekersaantal mee op te krikken.

Zwembad Gageldonk werd vijftien jaar later, na protest, gesloopt. Er staat een nieuwbouwwijk op.

Volledig scherm
We hebben weer een foto waarop grote en kleine mensen verkleed zijn, nu uit 1985. Ze staan te trappelen om van de glijbaan te mogen.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
46'
2-2
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
14:30
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
14:30
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
16:45
PSVPSV
away logo

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
1016 stemmen