Volledig scherm
Op een veldje bij een kanon krijgt een meisje een cadeau. Andere kinderen houden een maquette vast. Wat is hier aan de hand? Herkent u de kinderen en het veldje? We kijken uit naar uw reacties.

Wie Wat Waar: De wethouder beloofde een speelveldje

KLUNDERT -  "De foto in de krant met het kanon , is gemaakt in Klundert. Zeker weten", schrijft Coby Baselier-Haverkamp. Wie erop staan, weet ze niet.

Martijn Tetteroo wel: "Ik herken mijn Moerdijkse leeftijdgenoten Michel Veldhoen, Klaas van de Heuvel, Ricardo Klomp, Martijn Ballemans en Joost Birkhoff. Achteraan met baard staat conciërge Jan Schneijdenberg.

" Een superlieve conciërge", meldt Lé Nina op Facebook. Diverse mensen herkenden oud-wethouder Frans Gerritsma van de gemeente Klundert. Die reageerde zelf ook: "De foto is gemaakt op het gazon bij het voormalige stadhuis van Klundert en ik kan niet ontkennen dat ik de persoon ben rechts op de foto. Maar zoals het een correcte bestuurder betaamt: ik deelde geen cadeautjes uit, zoals de kop boven het artikel van vorige week suggereert."

Wat wel de aanleiding was van het gebeuren, wist Gerritsma niet. Dus dook hij het gemeentearchief in en trof het krantenartikel van 27 november 1986 met de foto aan.

Wat bleek? Meer dan vijftig kinderen van Moerdijkse scholen hadden de wethouder in een brief om een speelveldje gevraagd. Ook hadden ze een maquette gemaakt. Het speelveldje kwam er, aan de Julianastraat in Moerdijk naast de begraafplaats.

Gerritsma: " Jaren later moest het veldje plaatsmaken voor woningen. Ik ben benieuwd of de leerlingen zich op de foto herkennen. Dat zullen nu ongetwijfeld eerzame burgers van rond de 40 jaar zijn."

poll

In een Kamerdebat 35 uur spreektijd opeisen is belachelijk

In een Kamerdebat 35 uur spreektijd opeisen is belachelijk

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
695 stemmen