Volledig scherm
In 1987 gaan leerlingen van een bakkersopleiding de straat op om brood uit te delen. Was u erbij? Herkent u de leerlingen? Waar was het en waarom gebeurde dit? We kijken uit naar uw reacties.

Wie Wat Waar: 'De leerlingen ken ik nog wel van gezicht'

BREDA / ETTEN-LEUR - Heel hard hoefden we niet te zoeken naar de oplossing van de foto, waar leerlingen van een bakkersopleiding de boer opgingen met brood in het jaar 1987. Immers, in de regio waren twee bakkersopleidingen: eentje in Oudenbosch en eentje in Breda. "Gevonden", staat op de Facebookpagina van de oud-fotografen Ben Steffen en Thom van Amsterdam. "Het grote gebouw op de achtergrond is, of beter gezegd, was GTS/scholengemeenschap Van Cooth aan de Biesdonkweg 33 in Breda."

A. van Gog bevestigt dat. "Als oud-docent van de GTS/Van Cooth/Prisma College kan ik met zekerheid zeggen dat de foto is genomen op de Biesdonkweg in Breda.

Op de achtergrond is nog een stukje van het schoolgebouw te zien. De leerlingen ken ik nog wel van gezicht maar hun namen kan ik niet meer met zekerheid zeggen."

Volgens van Gog werd er elk jaar een actie gehouden om geld bijeen te brengen voor een goed doel. "De bijdrage van de bakkersafdeling bestond eruit om producten te bakken en in de wijk te verkopen", aldus de oud-docent. 

poll

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
103 stemmen