Volledig scherm
Nar Woeps oftewel Geraldine Melis. © Chris van Klinken/het fotoburo

Wie staat er op om het carnaval in Wouw te redden?

WOUW - Geen prins, geen nar, geen bestuur en zelfs geen motto voor volgend jaar. Carnaval in Wouw lijkt op zijn gat te liggen. Lijkt, want de laatste voorzitter Geraldine Melis heeft er alle vertrouwen in dat op 29 maart een groep opstaat die de organisatie van het leutfeest oppakt.

"Eind vorig jaar hebben het volledige protocol en het bestuur aangegeven zich na carnaval 2016 terug te trekken. Om nieuwe mensen de ruimte te geven. Het is tijd voor nieuwe ideeën”, zegt Melis, die behalve voorzitter ook nar was.

Het feest sukkelt al een poosje met de bezetting. Corné Heijmans is uit nood twee keer teruggekeerd als prins Nillus de tweede, Melis trok opnieuw het narrenpak aan, omdat zich niemand voor die functie meldde. Waarom dan het vertrouwen dat het dit jaar wel lukt? „In het dorp hoor ik het rommelen dat het wordt opgepakt, in welke vorm durf ik niet te zeggen”, zegt Melis die op dat gebied niets uitsluit.

Zelfs een carnaval zonder prins van Paplaand is voor haar mogelijk.De nieuwkomers hebben als belangrijkste taak het organiseren van de kindermiddag op zondag, de kinder-spel-dweil-avond op maandag en de optocht op dinsdag. De rest van het feest wordt door de kasteleins opgepakt.

De info-bijeenkomst is dinsdag 29 maart om 19.30 uur in cultureel centrum De Geerhoek.

Zaterdag meer in BN DeStem over de toekomst van carnaval in Wouw.

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
728 stemmen