Volledig scherm
'Ontdekker' Robebrt van den Broeke in de graancirkel aan de Palingstraat in Hoeven.

Wie gelooft Robbert van den Broeke (35) en zijn Hoevense graancirkels nog? 'We voelen wat'

HOEVEN - Op blote voeten doemen ze op uit de graancirkel. Nathalie de Reus (39) en Janneke Verwey (41) komen ervoor uit Noord-Holland. „En het is mooi”, glimlachen ze.


„Wat we dan voelen? Licht. Liefde. En energie. Die gaat dwars door je chakra’s, door de energiepunten in je lichaam. Zeker als je in het midden zit en het over je heen laat komen. Prikkels en tintelingen voel je.”

De vrouwen, beiden universitair geschoold en ondernemer, bezoeken wel vaker graancirkels en andere plaatsen die magisch of mythisch zouden zijn. Onlangs nog Stonehenge en Avebury, toeristische toppers met Crop Circels in patronen die in vorm en omvang deze in het West-Brabantse ver overtreffen. „Maar nu voelen we wat. En daar niet.”

Ze staan bij het tarweveld van boer Fons Lauwerijssen aan de Palingstraat in Hoeven. Bij een geïmproviseerde ingang met roodwit lint, een bordje Spelregels en een geldbus. Daar waar de omstreden paragnost Robbert van den Broeke (35) onlangs bij volle maan wéér een graancirkel ontdekte nadat hij in bed onrustig werd en zich richting polder begaf.

Wéér, want het is dit jaar al de negende ‘formatie’ en de afgelopen twintig jaar waren het er honderden. En allemaal in de buurt van Hoeven, waar Robbert tot voor kort bij zijn ouders woonde. Maar sinds hij zelfstandig huist in Bosschenhoofd, zit er meer variatie in de vindplaatsen.

Lees een uitgebreid verhaal in BN DeStem van zaterdag 8 augustus

Volledig scherm
Volledig scherm
De geldbox is op deze foto te zien tussen de twee bezoeksters in. Zij worden op geen enkele manier verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van de box. © John Bas
Graancirkel Formatie, Hoeven, The Netherlands - DJI Phantom 3 Professional. 16 Augustus 2015.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
42'
2-1
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
14:30
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
14:30
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
16:45
PSVPSV
away logo

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
1011 stemmen