Volledig scherm
Christus' appel in / uit de hand van kindje Jezus uit de kerk in Bergen op Zoom

Wie beroofde het kindje Jezus van zijn appel in Bergen op Zoom?

BERGEN OP ZOOM - Kerkbestuur en vrijwilligers hebben werkelijk overal al gezocht, maar zonder succes; de koperen rijksappel die het kindje Jezus in een van de Mariabeelden in de Sint Gertrudiskerk in Bergen op Zoom vasthoudt, is spoorloos verdwenen. Pastoor Paul Verbeek vermoedt diefstal.

De verdwijning kwam zondag aan het eind van de middag aan het licht, zegt Verbeek van de Lievevrouweparochie. "Een schoonmaakster zag plots dat de appel ontbrak. Na lang zoeken kunnen we eigenlijk maar tot één conclusie komen: iemand moet de appel meegenomen hebben."

Veel bezoekers
Blijft de vraag wie dat geweest is, want de Bergse kerk heeft drukke dagen achter de rug. De Gertrudiskerk trok afgelopen weekend honderden bezoekers tijdens de Open Monumentendagen, op zaterdagavond was het gebouw het decor voor een popmuziekevenement. Verbeek: "Maar het moet wel afgelopen weekeinde gebeurd zijn, want daarvoor zat de appel er nog."

Rijksappel
De rijksappel is een klein, rond, koperen sieraad met daarboven op een klein kroontje. Het kleinood zat met een pen aan het handje van Christus bevestigd. Het beeld is verder niet beschadigd.

Volgens Verbeek worden er de laatste tijd wel vaker spullen uit kerken ontvreemdt. "Ik weet dat er zondag ook een kroontje uit een kerk in Hulst is gestolen."

Inkeer
Hoewel hij beseft dat de kans dat de appel terugkeert klein is, blijft Verbeek geloven in een goede afloop. "Ik hoop dat degene die de appel geleend heeft snel tot inkeer komt en het sieraad aan ons teruggeeft. Hij of zij mag het afgeven in de kerk, of even contact opnemen met de pastorie."

Die is te bereiken op 0164-23 35 74.

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (37%)
  • Oneens (63%)
1291 stemmen