Volledig scherm
Rosel Geers bij de kever die dienstdeed als trouwauto. Met zonnebloemen en de affiche voor Whole Lotta Love. © Chris van Klinken / Pix4Profs

Whole Lotta Love: 'Henk ademde muziek, tot het laatste moment'

HALSTEREN - Een muzikale groet aan haar overleden vader Henk Geers. Dat is wat het benefietconcert Whole Lotta Love op zondag 18 september in Gebouw- T voor Rosel moet worden.

Ruim twee jaar geleden beklom Henk Geers zijn ladder naar de hemel. Veel te jong nog, 61. De herinneringen aan hem zijn nog altijd springlevend. Bij dochter Rosel en iedereen die Henk gekend heeft.

Henk ademde muziek, tot het laatste moment. The Rolling Stones vooral. The Band. Janis. Alles van de Woodstock-generatie.

Ze ziet het nog voor zich. Hoe haar pa het ritme van al die liederen tikte op de rand van het bed. Gesloopt door beenmergkanker. Henk, de man met die vele vrienden. Met zijn vaste plek in De Waterput bij de Instore-optredens. Een geziene vent in Gebouw-T. Bij concerten in de regio, zoals op het pas nog gehouden Blommenkinders. Henk die Rosel op haar zestiende meenam naar een optreden van de Stones. "Muziek, dat hoorde bij onze opvoeding."

Whole Lotta Love begint zondag 18 september om 13.30 uur.

Lees vrijdag meer in BN DeStem. 

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (40%)
  • Oneens (60%)
606 stemmen