Whatsapp broedt op functie om appje te verwijderen

Whatsapp test de mogelijkheid om dat appjes die je per ongeluk verstuurd hebt te verwijderen. Dat blijkt uit tweets van een beta-gebruiker van de populaire chatdienst, die vaker nieuwe tools naar buiten brengt. Wanneer je daadwerkelijk berichtjes kunt intrekken, is nog even de vraag.

Stuur je je laatste toiletperikelen per ongeluk naar je nieuwste scharrel? Of stuur je een klaagzang over je beste vriendin naar diezelfde beste vriendin? Daar is nu niets aan te doen, want het annuleren of terugtrekken van berichten na verzenden kan niet. Je kunt je bericht hooguit voor jezelf verbergen, om je flater niet langer onder ogen te krijgen. Maar de chatdienst lijkt daar een oplossing voor te hebben bedacht.

Uit screenshots van @WABetaInfo blijkt dat je straks, wanneer je je flaterbericht lang indrukt, de optie krijgt om het bericht in te trekken. Dat zou zowel in groepsgesprekken als in individuele chats kunnen. De ontvanger krijgt wel een melding dat je een bericht hebt ingetrokken.

Grote kans
Volgens Arnoud Wokke van Tweakers zou het voor het eerst zijn dat Whatsapp een functie zou aanbieden om berichten terug te trekken. ,,Via de vertaalsite, die het nieuws naar buiten brengt, kwam de afgelopen jaren al vaker informatie over nieuwe functies naar buiten. Meestal is dat wel een teken dat het er ook daadwerkelijk komt. De kans is in ieder geval groot", weet Wokke.

Volgens hem zou het voor Whatsapp een logische functie zijn om toe te voegen. ,,Concurrenten van Whatsapp hebben het ook al. Bovendien is het wel echt een dingetje, als je een typfoutmaakt of een bericht naar de verkeerde persoon stuurt."

Wanneer het voor iedereen mogelijk wordt om berichten te verwijderen, is niet bekend gemaakt. Wokke: ,,Dat kan nog wel maanden duren." Vooralsnog is de mogelijkheid alleen in de testversie van iOS opgedoken.

poll

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
790 stemmen