Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Wethouder Zijlmans: 'Niet verder bezuinigingen op buitensportaccomodaties in Steenbergen'

STEENBERGEN - „Sportverenigingen zullen hier heel blij mee zijn”, denkt Cors Zijlmans. De wethouder wil na de bezuinigingen op zwembaden ook de nog te realiseren bezuinigingen op buitensportaccomodaties schrappen.

„De raad besloot een aantal jaar geleden dat er 240.000 euro bezuinigd moest worden”, vertelt Zijlmans. „Een deel van die bezuiniging hebben we gerealiseerd door de kleedkamers over te dragen aan de verenigingen zelf. Maar dat is niet toereikend. Er moet nog 162.000 euro bezuinigd worden.”

Dat zou kunnen door het onderhoud van de velden over te dragen, maar daar hebben de verenigingen de kennis niet voor, zegt de wethouder. „En als het veld er dan slecht bij staat, heb je het risico dat ze alsnog bij de gemeente aankloppen.”

Lees vrijdag meer in BN DeStem

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
701 stemmen