Volledig scherm

Wethouder soeverein op nieuwe petanquebaan

OOSTERHOUT - Het aanbod van activiteitencentrum de Slotjes is sinds gisteren aangevuld met een nieuwe jeu de boulesbaan. Wethouder Marian Janse – Witte opende de baan met, hoe kan het anders, een potje jeu de boules.

In een wedstrijd die spannend bleef tot aan de laatste boule, versloeg ze Peter de Kort. De kort is lid van Rotary Oosterhout Regio. Dankzij deze charitatieve vereniging kon de baan gerealiseerd worden. Sterker nog, de leden van de Rotary hebben zelf de handen letterlijk uit de mouwen gestoken. De Kort was daarbij ‘meewerkend voorman’. Vijf man zijn in totaal evenveel dagen bezig geweest met het afgraven van de grond, het storten van wit zand, een laag dolomiet en een laagje grind. ,,Het graafwerk hebben we met een machine gedaan,” zegt De Kort. ,,Er kwam 35 kuub zand uit, dat is niet te doen.”

Dom geluk
Naast de baan is er in een moeite door een nette haag aangelegd. Buurtbewoonster Ria van Baal (,,Noem mij maar moedertje Besterd, dat is mijn bijnaam hier.”) is verheugd met de toevoeging aan het activiteitencentrum. Ook zij slaagt er niet in om de wethouder te verslaan in het petanque-spel. Deze laatste ontkent echter speciaal geoefend te hebben voor de opening. ,,Nee hoor, noem het maar gewoon dom geluk.” Janse – Witte spreekt haar waardering uit voor Rotary Oosterhout Regio. ,,Heel bijzonder wat ze doen. Ze zoeken het dicht bij huis en doen daar mooie dingen.”

Ruimte
De jeu de boules baan ligt voor het activiteitencentrum, tegenover het Johan Cruyff Court en de skatebaan. Beheerder van het centrum,. Alex Stoop, laat weten dat er geen vaste tijden zijn voor mensen die een balletje willen komen werpen. ,,Er geldt hetzelfde voor als bij het biljarten,” zegt hij. ,,Iedereen is vrij om langs te komen. En als iedereen elkaar een beetje de ruimte geeft, dan gaat dat prima.” Volgens Ellen Mangelaars, coördinator van Surplus was een baan als deze ,,Net wat nog ontbrak in deze wijk.”

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (70%)
  • Oneens (30%)
127 stemmen