Volledig scherm
Het voormalige gemeentehuis van Huijbergen. foto archief BN DeStem

Wethouder: 'Gemeentehuis Huijbergen zo goed als verkocht'

HUIJBERGEN - De verkoop van het voormalige gemeentehuis van Huijbergen is op een haar na gevild. Het is volgens wethouder Hans de Waal wachten op het zetten van de handtekeningen.

De koper in kwestie is bouwgroep De Nijs-Soffers uit Hoogerheide. Die wil in het gebouw zes appartementen en een restaurant realiseren.

De Waal: "We hadden eerder al een akkoord bereikt om het gemeentehuis met bijbehorende grond voor 255.000 euro te verkopen, op voorwaarde dat er niet buiten het bestaande bouwvlak gebouwd zou worden. De Nijs wil er echter 110 vierkante meterbij hebben. Die bieden we aan voor de vaste grondprijs van 230 euro per vierkante meter." Daarnaast is het bouwbedrijf volgens De Waal van plan om een extra etage op het pand te zetten.

De Waal zegt het aanbod inmiddels met het bedrijf te hebben besproken. "En we zijn hier allebei tevreden mee. Ik verwacht dat de verkoop daarom snel afgerond is." Volgens De Waal mogen de gebruikmakende verenigingen (heemkundekring en bieb) in het gebouw blijven tot er vervangende ruimtes zijn gevonden. De pinautomaat blijft behouden.

Lees woensdag meer in BN DeStem

Poll

Als het zoveel vervuiling scheelt, wil ik best 100 rijden op de snelweg

Als het zoveel vervuiling scheelt, wil ik best 100 rijden op de snelweg

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
1260 stemmen