Volledig scherm
De nieuwe afdeling Dagopname in het Bravis Ziekenhuis in Roosendaal.

West-Brabantse ziekenhuizen financieel stabiel

ETTEN-LEUR - De financiële situatie van de West-Brabantse ziekenhuizen is stabiel. Zowel Amphia - met stip van 30 naar 12 - als Bravis - omhoog van 61 naar 54 - doen het beter in de financiële stresstest van de algemene ziekenhuizen (68 organisaties) in Nederland.

Vooral Amphia (Breda en Oosterhout) bloost weer. Dat wordt gewaardeerd met rapportcijfer 9 (was een 7,5 in 2014). Fusieziekenhuis Bravis (Bergen op Zoom en Roosendaal) sterkt aan van 4,5 naar een 5, maar maakt zich geen zorgen.

Bravis draaide met zijn bijna 2.000 medewerkers in 2015 een omzet van 281 miljoen euro en een eigen vermogen van 15,2 procent. Algemeen Bravis-directeur Hans Ensing: „In eerste instantie gaat het er toch om of je goede zorg verleent. Dat doen wij absoluut.”

Zo denken ze er bij Amphia ook over. Financieel manager Jan Meys is blij met de hoge notering in de financiële peiling: „We krijgen nu een 9 en dat is wel eens anders geweest. Maar we blijken wel solide en stabiel.”

Als grootste werkgever in West-Brabant opereerde Amphia in 2015 met ongeveer 4.500 personeelsleden en vrijwilligers. De omzet bedroeg 455 miljoen euro.

Lees woensdag in BN DeStem: Geld maakt patiënt niet gelukkig

Volledig scherm
Amphia Molengracht © Maartje Huijben
Volledig scherm
Volledig scherm
Amphia Ziekenhuis Molengracht. © Maartje Huijben

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
849 stemmen