Volledig scherm

West-Brabantse deelnemers puffen tijdens tweede dag Vierdaagse (video)

NIJMEGEN - Wie de Nijmeegse Vierdaagse optimaal wil beleven, moet de tocht eigenlijk zelf lopen. Dit antwoord geven alle wandelaars die voorbij komen. Mocht dit niet kunnen, dan is een ochtendje doorbrengen in het plaatsje Wijchen een goede tweede optie.

Al vroeg verzamelen de toeschouwers zich op woensdagochtend langs de kant van het parcours. De Kasteellaan is prachtig versierd en overal staan kraampjes met eten en drinken. Een dj vraagt of de mensen langs de kant de macarena willen dansen. Dit gaat vrij soepel, ondanks de opkomende hitte.

De eerste lopers passeren vroeger dan de geplande 09.00 uur. Zo loopt Margreet Leijten (36) uit Klundert al om 08.55 uur voorbij. "Ik ben vroeg gestart, om half vijf, want wil graag voor de ergste hitte binnen zijn. Maandag was het ontzettend warm. Ik kreeg de hitte niet kwijt, zelfs niet nadat ik drie keer een koude douche had genomen. Mijn zoon Pim (12) loopt de 30 kilometer samen met de Club van de 100 jongste deelnemers en zijn opa. Met hen gaat het volgens de laatste berichten erg goed."

Als Leijten wegloopt marcheert ze stevig door, haalt een detachement militairen in en loopt zo Wijchen uit. Op weg naar het plaatsje Beuningen.

Aan het eind van de dag werd Nijmegen getroffen door een flinke stortbui. verschillende wandelaars raakten daarbij gewond toen afgebroken takken op hen vielen.   

Lees het hele verhaal in BN DeStem van donderdag 21 juli

Lees alles over de Vierdaagse en bekijk foto's uit Nijmegen in het dossier

Volledig scherm
Wim Zeegers (84) uit Breda op de tweede dag van de Nijmeegse Vierdaagse Foto Marion van der Louw
Volledig scherm
Pim Leijten en Bram den Engelse uit Klundert lopen samen de 30 kilometer. Beiden hebben zojuist hun petje onder een tuinslang nat gemaakt ter verkoeling. Foto's Marion en cobine van der Louw
Volledig scherm
Volledig scherm
© Cobine van der Louw
Aankomst tijdens tweede dag Vierdaagse van Nijmegen. Video: Cobine van der Louw.

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
81 stemmen